طراحی و اصلاح هندسی صحیح در معابر شهری
معابر شهری، حلقه های واسط و رشته های ارتباطی بنا و سایر فضاهای شهری است که اگر با دقت مورد توجه قرار گیرد، بیشترین کارکرد را در زندگی شهری داشته و همچنین حیاتی ترین نقش ها را برای پویایی یک شهر رقم می زند. یک طراحی و اصلاح هندسی صحیح در معابر شهری، بسیاری از مشکلات توسعه ای و زیست محیطی و معضلات روانی و اجتماعی را در شهر کاهش می دهد.
پاسخگویی به مسائل حمل و نقل و ترافیک شهر نیاز به برنامه ریزی، و اتخاذ روش های واقع بینانه دارد و از سوی دیگر اجرای طرح های مورد نظر مستلزم صرف اعتبارات سنگین است. بنابراین انجام مطالعات و تحقیقات لازم و ضروری برای دستیابی به سیاست ها و راهبردهای واقع بینانه و عملی در این راستا اجتناب ناپذیر است. با توجه به تراکم شهر در رشد شهر نشینی و معابر غیر استاندارد در بافت های محله ای وجود میادین و اصلاح هندسی های کوچک در کاهش تصادفات و هویت بخشی به محله ها امری ضروری و اجتناب ناپذیر است مطمئنا بارها از روی سرعتگیرهای خیابان ها و کوچه هایی که به وفور در شهر ما به چشم می خورد رده شده اید که معمولا با زمزمه های زیر لب؟! از طرف رانندگان و یا سرنشینان خودروها همراه است.
البته واضح است که درصدی از رانندگان متخلف که بنا به گفته بعضی از کارشناسان به حدود 52 الی 53 درصد می رسد رعایت سرعت مجاز را نمی کنند و به جبر سرعت گیر، سرعت خود را در زمان عبور از سرعت گیر کاهش می دهند ولی آیا باقی رانندگان بایستی به گناه تعداد اندک آنها مجازات شوند؟ در واقع جواب خیر است. کمی به سایر کشورها سری بزنیم و ببینیم که برای کاهش سرعت چه کرده اند؟ در ابتدا نمی توان تمام معابر را به یک چشم نگاه کرد چرا که هر معبر ماهیت خود را داشته و بایستی بسته به نوع مسیر راهکار خودش را اجرا کرد و اما در محله ها یکی از بهترین راهکارها اصلاحات هندسی و کانالیزه کردن معابر است. چرا که سرعت گیرها علاوه بر ضرر مادی که به خودروها وار می نماید باعث به خطر افتادن سلامت روانی رانندگان نیز می شود. که خطر آن به مراتب از ضرر مادی آن بیشتر می باشد. و ناخودآگاه احساس نارضایتی و عصبانیت به وجود آورده و در طول روز به دیگران انتقال می دهد لازم به ذکر است که رابطه تعداد سرعت گیرهای هر شهر به فرهنگ رانندگی شهروندان آن وابسته است هر چقدر این فرهنگ بالاتر رود از تعداد سرعت گیرها نیز کاسته خواهد شد.