گفتگو با رئیس سابق اداره ورزش و جوانان/کمالیان
در سال 88 با ورود به خمینی شهر با چه فضایی روبرو شدید؟
آن زمان آقای شیران بنده را احضار کردند و به من گفتند خمینی شهر، شهر حساسی است و از لحاظ ورزشی نیز استعدادهای زیادی در آن هستند و حرفی برای گفتن دارد. فضای آن زمان نیز فضای خیلی خوبی بود. ورزشکاران خمینی شهر نیز بسیار پیگیر بودند و در بدست آوردن آرمان هایشان بسیار کوشا عمل می کردند.
در آن زمان کسی شما را برای قبول این پست نهی نکرد و یا از اصطلاحاتی نظیر شهر پرتنش یا میدان مین استفاده نکردند؟
نه به هیچ عنوان، چیزی که من شنیدم این بود که خمینی شهر مقدس است و در این دوران نیز همین را لمس کردم.
شما گفتید مردم شهر ما پیگیر هستند. در حالی که مثلا در فوتبال در چهار سالی که می شد مسابقات را برگزار کرد ، فقط یک دوره این اتفاق افتاد و علیرغم محبوبیت فوتبال به جز عده ای خاص کس دیگری پیگیر نبود؟
من در فوتبال به دنبال زیر ساخت بودم و در همان ابتدا زمین چمن خمینی شهر را در حد نام و جمعیت این شهر ندیدم و تصمیم به تعویض آن گرفتم که بالاخره فروردین امسال زیر کشت رفت. دلیل دیگر نیز تغییر و تحولات هیئت فوتبال بود. بنده فقط سال88 را بدلیل نداشتن ساختار و مجوزهای باشگاه ها مسابقات را تعطیل کردم. مسئولین شهرستان به همین دلیل بارها از بنده تقدیر کردند.
شما در 3 سال، 3 رئیس هیئت فوتبال جابه جا کردید. شاید انتخاب اشتباه باعث شده بود در این هیئت ثبات لازم وجود نداشته باشد؟
سال اول که آقای صرامی خودشان خواهان رفتن بودند و ما نیز به اهمیت و محبوبیت فوتبال واقف بودیم برای همین نگاه ویژه ای به فوتبال داشتم. بعد هم آقای عمادی گزینه باشگاه ها برای ریاست بود که بنده هم به شرط قانونمند کردن باشگاه های فوتبال موافقت کردم و خوشحالم که شاید اولین شهری در استان بودیم که باشگاه های فوتبال ما پروانه دار شدند.
پس چرا آقای عمادی را با حواشی زیاد کنار گذاشتید؟ شما که آقای کبیریان را به عنوان گزینه پیشنهاد کرده بودید، پس چرا آقای راشدفر به عنوان سرپرست انتخاب شد؟
من نمی خواهم وارد برخی مسائل بشوم و قرار نیست به همه سوالات جواب بدم. همه می دانستند که گزینه من آقای کبیریان بود و پلاکاردش نیز در سطح شهر نصب شد و جواب سوال شما کاملا واضح و روشن است و جوابش را همه می دانند.
داستان حکم انتصاب کبیریان و نامه هیئت فوتبال استان که نظر به ادامه ریاست عمادی داشت. چی بود؟
خیلی از فوتبالی ها پیش من آمدند و از من خواستند آقای کبیریان را بیاورم. من نیز با اصرار ایشان را راضی کردم چون گزینه مناسبی بود و همه می دانستند که گزینه ما ایشان بود اما یک عده ای خاص جو را به هم ریختند. چون آن عده منافع طلب بودند و فکر می کردند با آمدن آقای کبیری منافعشان به خطر می افتد این جو را مدیریت کردند و فرماندار محترم نیز در بهترین زمان به بنده پیشنهاد کردند جو را آرام کنم اما گزینه خاصی پیشنهاد نکردند! جناح آقای کبیریان نیز قوی تر از جناح آقای راشدفر بود و من نیز فورا به پیشنهاد فرماندار عمل کردم و سرپرستی را نیز تعیین کردم تا در زمان مناسب یا خود سرپرست یا نفر دیگری ریاست هیئت را برعهده بگیرد. اما بنده نظری در مورد کارنامه ایشان ندارم.
آن عده خاص چه کسانی بودند؟
قرار نیست من هرچیزی را بازگو کنم. شاید کسی به من ظلم کرده باشد اما من نباید جواب هرکسی را بدهم.
یعنی به شما ظلم شد؟
نه منظور من ظلم به شهر بود!
چرا حکم شما نقض شد؟
حکم من نقض نشد بلکه هیئت فوتبال استان اعلام کردند گزینه بنده راقبول دارند اما مسیر انتصاب باید زیر نظرهیئت استان باشد. کار ما اشتباه نبود چون همزمان رئیس هیئت فوتبال زرین شهر نیز عوض شد اما چرا این اتفاقات آنجا نیفتاد.
چرا؟
به خاطر همان یک عده خاص که منافعشان در خطر بود.
اما در هیئت جدید نیز مسابقات برگزار نشد.
بنده خاطرم هست که سرپرست هیئت فراخوانی را به باشگاه ها دادند اما متاسفانه باشگاه ها بدلیل مشکلات اقتصادی استقبال نکردند.
اما باشگاه ها نداشتن زمین تمرین را دلیل این تصمیم اعلام کردند!
نه. من خاطرم هست که باشگاه ها مشکلات مالی راپیش کشیدند.
به بحث زمین چمن می رسیم، چرا اینقدر در زیر کشت بردن زمین تعلل کردید؟ و البته این بهانه خوبی برای هیئت قبلی شد که مسابقات را برگزار نکند؟
آقای عمادی چند بار پیش من آمدند و از من خواستند که زیر کشت بردن چمن را به شش ماهه دوم انتقال بدهم که من نیز قبول کردم و این کار را کردم.
اما مسابقات برگزار نشد.
خوب آن مسؤولیت ایشان بود که انجام ندادند که فکر می کنم مشکلات مالی باشگاه ها دلیل اون بود.
اما همین باشگاه ها سی سال با کمترین امکانات مسابقات برگزار کردند؟
آن زمان مشکلات مالی به این شدت نبود. در حال حاضر واقعا باشگاه داری سخت است. همین الان بیمه هر نفر بازیکن6000 تومان هزینه دارد و سایر هزینه ها نیز جای خود دارد.
پس قبول دارید که فوتبال خمینی شهر در دوره شما ضعیف مدیریت شد؟
من قبول ندارم. سال 88 که بنده مسئولیتی نداشتم سال 89 که به هر کیفیتی برگزار شد و سال90 نیز که باشگاه ها شرکت نکردند. ولی درعوض باشگاه های ما پروانه دار شدند و زمین چمن هم زیر کشت رفت. بنده چند وقت پیش که به همراه نماینده خدمت معاون وزیر بودم، ایشان قول کمک 150 میلیون تومانی را دادند که با این مبلغ به جز زمین، پیست و سکوها نیز تجهیز و ترمیم می شوند.
در بحث طرح های فرهنگی سال90 که چیزی حدود 90 میلیون تومان بود. انگار بودجه اش به خمینی شهر نیامد؟
اختیار طرح های فرهنگی در اختیار مدیر کل استان بود و ایشان نیز با هماهنگی آقای قطبی مدیرکل اموراجتماعی و مدیرکل سیاسی امنیتی توافق کرده بودند که این پول را از فصل دو به فصل پنج تغییر دهند و ما توانستیم در این فصل پنج حدود 40 مکان ورزشی را درخمینی شهر تجهیز کنیم،که به عنوان شهرستان برتر در اجرایی کردن اصل سوم قانون اساسی (محله محوری و باب کردن ورزش رایگان برای همه مردم) انتخاب شدیم.
بیان کنید به طور مشخص این بودجه صرف کجا شد؟ خیلی از ادارات این بودجه را گرفتند، چرا شما موفق نشدید؟
نه خیلی ها موفق به کسب آن نشدند و همه بودجه نیز به ما تعلق نگرفت فقط 30 درصد آن.
اما این 30 درصد همان 90 میلیون تومان بود؟
ما به عنوان شهرستان برتر از همه شهرستان ها بیشتر گرفتیم اما عملا به 23 شهرستان پول ندادند که مدیرکل در نامه ای به فرمانداران کل استان اعلام کردند که این بودجه به عنوان تجهیز اماکن صرف شده.
اما دکتر اسماعیلی تکذیب کردند و گفتند تغییر موضوع مصرف این بودجه غیر قانونی است؟
شما می توانید این صحبت های من را از خود آقای خدابخش بپرسید چون ایشان این صحبت ها را ایراد کردند.
پس مثلا بودجه 20 میلیونی پیاده روی خانوادگی نخواهد آمد؟
خیر نه تنها این بودجه که همه 12 مورد به 23 شهرستان تعلق نخواهد گرفت.
موضوع بودجه که تغییرکرد، آیا محل صرف بودجه نیز امکان تغییر داشت؟
نه، ما در 3 فاز اماکن ورزشی را تجهیزکردیم که حدودا 20 میلیون تومان بود، البته ما به حسینیه جوی آباد 30 میلیون تومان ازهمین بودجه را اختصاص دادیم که جمعا 50 میلیون شد.
شما برای 40 میلیون باقیمانده پیگیری نکردید؟
چرا اما ما در این بخش شهرستان برتر شدیم پس عملکرد خوبی داشتیم و سهم خوبی داشتیم.
در بحث سالن های نیمه تمام ورزشی، شهرستان در چه وضعیتی قرار دارد؟
من در بخش زیر ساخت ها به خودم از20، نمره 19می دهم. ما در این چند سال این همه زیر ساخت داشتیم. سالن انقلاب را بعد از 14سال افتتاح کردیم. سالن اندآن را افتتاح کردیم. خوابگاه ورزشی و ساختمان اداری افتتاح شد. همه اینها در زمان ورود من 50 درصد پیشرفت داشتند. سالن ورزشی درچه فقط 10 درصد پیشرفت داشت. سالن کوشک نیز به همین ترتیب، که هر دو افتتاح شد. در اصغرآباد نیز با مشارکت مردم و کمک های آقای سید محمود ابطحی قرار داد سوله آن نیز بسته شد. سالن قلعه امیریه که با مشارکت بخش خصوصی کمک بلاعوض دولت را دریافت کرد. سالن مهروزان اصغرآباد هم که بودجه آن درسال مالی 90 پیش بینی شد که همه اینها به کمک مدیرکل ورزش وجوانان استان واداره فنی مهندسی و پیگیری های نماینده شهرستان بود.
همه این ها به اضافه اینکه بدانیم خمینی شهر حدود04/ 0مترمربع در زمان ورود من و رسیدن به 08/ 0مترمربع فضای سرپوشیده ورزشی در حال حاضر کارنامه بسیار خوب ما رانشان می دهد. سالن آدریان در عرض6 ماه ساخته شد که فوق العاده بود. زورخانه آدریان سال 88 فقط یک اسکلت بود که تا شهریور امسال تکمیل می شود.
اما خیلی از این پروژه ها مثل سالن انقلاب ناتمام بود و افتتاح شد؟
سالن انقلاب کامل بود و فقط سیستم سرمایش وگرمایش آن کامل نبودکه آن هم در سال90 کامل شد.
اما کفپوش نامناسب آن حواشی زیادی بوجود آورد؟
کفپوش سالن خیلی مناسب بود اما استفاده از ویلچر ازروز اول باعث شد این اتفاق بیفتد. سالن انقلاب آبروی خمینی شهر است.
ولی خیلی از این سالن ها مثل سلامت آدریان در یک روز هم برق دار شدند هم گازدار. آن هم فقط به خاطر حضور استاندار؟
بنده همین جا از مسئولین ادارات گاز، آب و برق تشکر می کنم که کمال همکاری را با ما انجام دادند. ما پول نداشتیم اما این ادارات بدون وصول وجه به ما کمک کردند که این جزء بدهی های اداره محسوب می شود. مردم عادی از وضعیت بودجه ها بی خبر هستند.
یعنی ما هیچ سالن نیمه کاره ای نداریم؟
سالن های ما همه آماده افتتاح هستند. سالن های جوی آباد، آدریان، درچه و کوشک آماده بهره برداری هستند و ما نیز می خواستیم با حضور استاندار افتتاح کنیم که فرماندار محترم معتقد بودند در سفر ریاست جمهوری افتتاح شود. چون مصوبات سفرهای استانی محسوب می شدند.
اما محوطه سازی سالن کوشک کامل نشده و سالن اصغرآباد پیشرفت کمی داشته.
این جزو تعهدات شورای شهر است و انجام خواهد داد. سالن اصغرآباد نیز جزء اعتبارات ما نبوده و با کمک مالی آقای ابطحی برنامه ریزی شده که حدود چهل درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.در محله فروشان هم معاون وزیر مبلغی را برای ساخت سالن ورزشی اختصاص دادند که با کمک آقای صهری زمینی کلنگ آن در کنار پارک باغبان به زمین خواهد خورد.
اقدام شما برای برکناری رئیس موفق هیئت ووشو چی دلیلی داشت؟
بنده هیچ اقدامی در این زمینه نکردم. بنده به هیئت های ورزشی دوره خودم افتخار می کنم. هیئت های ورزشی قوی باعث شدند تربیت بدنی خمینی شهر در استان بدرخشد.
اما بعضی هیئت های ورزشی مثل هیئت نابینایان از عملکرد شما ناراضی بودند؟
اتفاقا این هیئت یکی از بهترین هیئت های ما بود چون ما درآن ورزشکار پارالمپیکی داشتیم. ما علی الهی را در این هیئت داشتیم.
اما علی الهی که بدلیل نامهربانی ها و کم لطفی مسئولین از خمینی شهر رفت و در شهر ما امکانات تمرین بهش ندادند چرا باید جزء افتخارات خمینی شهر محسوب شود؟
اصلا اینگونه نیست بنده به شخصه به استقبال ایشان رفتم و مسئولین شهر نیز به دیدار ایشان رفتند. ما از ایشان تشکر کردیم.
اما تشکر جایگزین خوبی برای زمین تمرین مناسب، کفش مناسب و... برای یک ورزشکار نیست.
علی الهی یک ملی پوش محسوب می شود و ما وظیفه ای تحت عنوان قرار دادن امکانات به ایشان نداریم. ایشان زیر نظر فدراسیون هستند.
پس قبول دارید که با این بی توجهی ها ، علی الهی افتخار شهر ما محسوب نمی شود؟
نه ایشان پس از مراسم استقبال این جمله را گفت که من از خمینی شهری ها تشکر می کنم که قدر قهرمانانشان را می دانند. البته تیم اسکیت خمینی شهر نیز در جهان درخشید.
اما این تیم هیچ نفعی از امکانات شهر ما نبرده. پس چرا باید افتخاراتش را برای خودمان ثبت کنیم؟
ما تعهدی در قبال فراهم کردن امکانات برای ورزشکاران حرفه ای نداریم.
چرا پس از مصاحبه الهی با فرصت و انتقاد از شما با او تماس گرفته و از صحبت هاش انتقاد کردید؟
نه من این کار را انجام ندادم. من همیشه با منتقدانم تعامل داشتم و خیلی از انتقاد خوشحال می شدم.
اما شما در یک مقطعی جواب تلفن های ما را ندادید و حتی قرار مصاحبه ای که گذاشته بودید را لغو کردید؟
آن زمان همه چیز سیاسی بود چون نزدیک ایام انتخابات بود.
چرا شما این قدر پیگیر موضوع استعفایتان بودید؟
هرکسی چشم اندازی در زندگی دارد و من نیز چشم اندازی داشتم اما مهم این است که من و خانواده ام به این نتیجه رسیدیم که می توانیم در خمینی شهر زندگی کنیم چون این شهر قداست دارد. این شهر برای زندگی ایده آل است. اینجا جوانان نقش فعالی دارند در همه ابعاد.
پس چشم انداز پایتخت ورزشی استان ناقص ماند؟
خیر، برنامه ما بلند مدت بود. ما پتانسیل شهر را در تجلیل از قهرمانان که برای اولین باردر این شهربرگزار کردیم متوجه شدیم. ما اینجا هم زیرساخت خوب داریم هم قهرمانان و هم پتانسیل بالا.
اما ما یک سالن 5000 نفری نداریم. مثلا کاشان، هم ورزشگاه لیگ برتری دارد، هم تیم در لیگ برتر بسکتبال و والیبال. قهرمانان برتر در تمامی رشته ها نیز دارد.اینها همه ملاک های مهمی است. آیا ما می توانیم با آنها رقابت کنیم؟
چشم انداز یک برنامه بلند مدت و 5 ساله است. ما چهار ملاک را بررسی کردیم. فرصت ها، تهدیدها، ضعف ها و قوت ها که با بررسی این ملاک ها به این نتیجه رسیدیم که خمینی شهر پتانسیل پایتخت ورزش استان شدن را دارد.
چرا امسال تجلیل از قهرمانان برگزار نشد؟
ما هرسال از قهرمانان نیمه سال قبل و نیمه اول سال فعلی تجلیل می کردیم که امسال قرار شد سال کامل را ملاک قرار دهیم که با پایان ریاست من همزمان شد.
رفتن شما با آمدن نماینده جدید ارتباطی داشت؟
اصلا، بنده در زمان ریاست آقای صرامی در آموزش و پرورش با ایشان رابطه خوبی داشتم.
اما رابطه شما با هیچ کس به گرمی رابطه با نماینده شهرستان نبود؟
بنده مرید آقای ابطحی هستم. من به ایشان علاقه عاطفی دارم حتی اگر هیچ سمتی نداشته باشند من دوستشان دارم. من حتی رای خودم را به ایشان دادم.
پس رفتن شما با تغییر نماینده بی ارتباط نیست!!
اصلا ارتباطی ندارد.
خاطرتان هست که نزدیکان یکی از تاثیرگذارترین مسؤولین شهرستان در سال گذشته چند گزینه بومی پیشنهاد ریاست تربیت بدنی خمینی شهر را دادند، که البته آنها نپذیرفتند.
بنده از این اتفاقات اطلاعی ندارم. من در گردهمایی هیأت های ورزشی گفتم که حاضرم کنار بروم و نیروهای بومی که می خواهند مشغول بکار شوند.
با توجه به نزدیکی تابستان و اوج ورزش شهرستان، الان زمان خوبی برای رفتن شما بود؟
من خودم دوست داشتم که بروم و آگاهانه انتخاب کردم.
اما امروز ورزش خمینی شهر در این برهه حساس بدون رئیس می شود، سرپرست جدید هم که بدلیل مشغله های موجود فقط سه روز در هفته توان حضور در اداره را دارند؟
این در اختیار مدیرکل و فرماندار است و به نظر من نیز اینجا نیاز به مدیر قوی و توانمند دارد. من با همه تلاش هایم فرصت کم می آوردم. البته آقای غیور قول دادند هرچه سریعتر رئیس جدید منصوب شود.
حرف پایانی شما؟
بنده از همه هیئت های ورزشی و مردم خمینی شهر تشکر می کنم.