دغدغه های خمینی شهر در 20 سال پیش چه بود؟

ارسال در سایرعناوین

تنها 27 درصد از مشکلات مطرح شده در شورای اداریِ 20 سال پیش، حل شده است!

آیا 20 سال بعد (سال 1415) باز همین آش است و همین کاسه؟ پیشرفت میلی متری در شهر ما تا کی ادامه خواهد داشت؟

مقدمه: «دغدغه های دو دهه قبل مسوولان در خمینی شهر چه بود؟ مهمترین مشکلات و مسائل خمینی شهر در 20 سال پیش چه مواردی است؟» این، موضوع گزارش ذیل است.

بی تردید یکی از روش های بررسی موقعیت هر جامعه ای، بازبینی موقعیت "گذشته" همان جامعه به صورت مستند است. اینکه ما در گذشته در چه شرایطی و با چه شاخصه هایی قرار داشتیم و اینکه در چه شرایطی قرار داریم. از بررسی و مقایسه بین این دو، می توان خط سیر جامعه را رصد کرد و سرعت پیشرفت جامعه را ترسیم نمود.

برای ورود به تاریخچه مسائل شهرستان و جهت زدودن شائبه هرگونه جانبداری، در ابتدای کار، دو تاریخ 30 سال پیش (1365) و 20 سال پیش (1375) در نظر گرفته شد. سال 65 اما سالهایی است که کشور درگیر جنگ است و دغدغه مسوولان اداره جبهه هاست. طبیعتا در چنین شرایطی نمی توان از آن دوره انتظار پروژه های عمرانی خاصی داشت. سال 75 اما زمانی است که سالها از اتمام جنگ می گذرد و کشور در تکاپوی ساخت و ساز و پیشرفت است. بر همین اساس، سال 75 محور این بررسی قرار گرفت.

جدول ذیل براساس شورای اداری آن سال تنظیم گردیده و حاوی مسائل و مشکلاتی است که 20 سال پیش دغدغه مسوولان وقت بوده است. این موارد از سوی مسوولان وقت (مرحوم آیت ا... احمدی امام جمعه، مرحوم سیدمحمود ابطحی نماینده، محمد حججی فرماندار، حجت الاسلام سبحانی نیا رئیس دادگستری، غلامرضا حسین پور شهردار و حجت الاسلام موسوی امام جمعه درچه) مطرح گردیده است.

بررسی صورت گرفته نشان می دهد در سال 75 تعداد 27 مساله در شورای اداری مطرح گردیده که از این تعداد 16 مورد (60درصد) هنوز اجرایی نشده، 7 مورد (27 درصد) اجرایی شده، و 4 مورد (13 درصد) به صورت ناقص اجرا شده یا در آستانه اجرایی شدن قرار دارد.

گفتنی است برخی از این موارد، دغدغه همان سالهاست و قدمتی 22-20 سال دارد، برخی دیگر مثل بیمارستان منظریه قدمتی 30 ساله دارد و متعلق به دهه 60 است.

 

نوع مشکل اجرا/ عدم اجرا توضیحات
ورود کامیون ها به شهر عدم اجرا علی رغم اجرای طرح های مختلف، مشکل هنوز وجود دارد
جاده کمربندی اجرای ناقص

این جاده با هدف عدم ورود خودروهای سنگین داخل بلوار دانشگاه صنعتی در نظر گرفته شده بود که در سال 91 و به صورت ناقص(نداشتن استانداردهای لازم) افتتاح شد.

عبور کامیون ها در این بلوار و کشته های جاده ای مربوطه کماکان به قوت خود باقی است و به طور متوسط سالیانه 9 کشته و 20 زخمی می دهد.

ساخت و سازهای بی رویه در جوی آباد عدم اجرا مشکل تشدید شده است
کارگاه های مزاحم در مناطق مسکونی عدم اجرا به علت عدم اختصاص شهرکی جهت این گونه کارگاهها، مشکل تشدید شده است
بالا بودن میزان طلاق عدم اجرا مشکل تشدید شده است
توسعه خیابان شهید صدوقی در آستانه افتتاح  
توسعه خیابان 17 شهریور اجرا پس از 25 سال انتظار، سال گذشته افتتاح گردید
گسترش مواد مخدر عدم اجرا با ورود مواد مخدر صنعتی، مشکل تشدید شده است
احداث میدان میوه و تره بار عدم اجرا  
کمبود اتوبوس اجرا علی رغم عمر بالای ناوگان اتوبوسرانی، تعداد اتوبوسها به نسبت مسافران قابل قبول است.
عدم تناسب تعداد نیرو با پرونده های ورودی به دادگستری عدم اجرا تشدید شده است
خرافاتِ عزاداری عدم اجرا تشدید شده است
بیمارستان منظریه عدم اجرا  
ترقه زنی نیمه شب در کاروان های عروسی عدم اجرا علی رغم اجرای طرح های مختلف، مشکل کماکان به قوت خود باقی است
گورستان جدید خمینی شهر در دست اجرا این گورستان گرچه در سالهای 89-88 راه اندازی شد ولی برخی از زیرساختهای آن در سالهای اخیر در حال تکمیل است.
احداث شهرک های صنعتی عدم اجرا به دلیل مشکل در زیرساختها, عدم جاذبه لازم و...، این شهرکها به تعدادی کارگاه محدود، خلاصه شده اند.
مجموعه فرهنگی شهید مطهری اجرای ناقص مجموعه شامل چندین قسمت بود که از این تعداد، تنها سینما (سینما فرهنگ) اجرایی و افتتاح گردید.
وعده احداث تقاطع غیرهمسطح در ابتدای جاده کمربندی خمینی شهر (مصوبه سفر هاشمی رفسنجانی به خمینی شهر) عدم اجرا این طرح اینک به نام پل شهید لری نامیده می شود.
وعده احداث جاده کمربندی درچه عدم اجرا این کمربندی در حال ساخت می باشد.
وعده احداث پل هوایی یا جاده زیرگذر کوشک اجرا در سال 89 افتتاح شد
وعده احداث کشتارگاه جدید دام اجرا حدودا سال 80 افتتاح شد. البته وضعیت فعلی کشتارگاه مورد چالش قرار گرفته است
وعده احداث ورزشگاه طالقانی اجرا حدود سال 85 با نام ورزشگاه مالک اشتر افتتاح شد
وعده احداث کتابخانه عمومی اجرا  
احداث کارخانه کود کمپوست اجرا در سال 88 افتتاح شد
انتقال دامداری ها به خارج از مناطق مسکونی عدم اجرا به علت عدم احداث منطقه دامداری، این طرح هرگز اجرایی نشد
مشکل زیرساختهای شهرک منظریه عدم اجرا  

ضرورت برنامه ریزی جهت

کاهش مفاسد اجتماعی

عدم اجرا تشدید شده است

ما کجاییم؟
این گزارش به هیچ عنوان درصدد نبوده و نیست تا زحمات و تلاش های صورت گرفته توسط مسوولان شهرستان را زیر سوال ببرد، بی تردید در این مدت تلاش ها و خدمات ارزنده ای نیز صورت گرفته که در جای خود قابل تحسین است.
در دو دهه اخیر مسوولان زیادی با تفکرات مختلف و سلایق متفاوت بر شهرستان مدیریت کردند که حاصل آن، هم اکنون به وضوح مشخص است و هر ناظری می تواند در این باره قضاوت کند.


برای پی بردن به ارزش و اهمیت 20 سال، کافی است تصور کنیم طی 20 سال اخیر، همسایه شمالی ما شاهین شهر از یک شهر مهاجرنشینِ تازه تاسیس و رها، اکنون به شهری تبدیل شده که بالاترین سرانه ها را در سطح کشور دارد. پیشرفت اصفهان طی 20 سال به حدی است که "اصفهانِ 75" با "اصفهانِ95" قابل مقایسه نیست.
سپاهان شهر طی دو دهه اخیر، از بیابانی در جنوب اصفهان تبدیل به شهری گردیده که زیرساختهایش تکمیل شده و جذابیتی ویژه برای اسکان دارد.
سوال اینجاست اگر روند فعلی ادامه یابد آیا 20 سال بعد (سال 1415) باز همین آش است و همین کاسه؟ پیشرفت میلی متری در شهر ما تا کی ادامه خواهد داشت؟
برای بررسی دقیق تر میزان پیشرفت شهرمان طی 20 سال اخیر، کافی است تصور کنیم تنها "27 درصد" از مسائل و مشکلات گذشته هم اکنون حل شده و نمره "مثبت" به خود می گیرد. از سویی دیگر اما بخش زیادی از مشکلات گذشته نه تنها حل نشده که "تشدید" نیز شده است؛ نمونه اش مشکل حاشیه نشینی و معضلات جوی آباد، ساخت و سازهای غیرمجاز در باغات و موارد متعددی دیگر که در محاسبات، نمره منفی به خود می گیرد.
بر همین اساس، شاید سرجمع "پیشرفتها" و "پسرفت ها"ی خمینی شهر ما را به عدد 0 برساند. این یعنی آنکه (ضمن احترام به مسوولان دهه های اخیر) ما طی دهه های اخیر فقط "درجا" زده ایم! درست مثل بالارفتن کودکی از یک پله برقی که از بالا به پایین میآید. گام های کودک بر روی پله برقی در حالی است که گذشت زمان او را به پایین می برد و سرجمع آن در بهترین حالت، درجا زدن است!


این گزارش درصدد بازیابی و بررسی علت این "عقب رفت" نیست و علت آن به صورت مستقل باید بررسی و کنکاش گردد.
گذشته ها هر چه بود "بد یا خوب"، "تلخ یا شیرین" گذشت، سخن با مسوولان کنونی و آینده است. بی تردید همانگونه که ما به استناد آمار و مدارک، به بازبینی کارنامه مسوولان طی 20 سال گذشته اقدام می کنیم، 20 سال بعد آیندگان با دستی پُرتر، عملکرد مسوولان فعلی را با تکیه بر اسناد و آمار موجود بررسی و پرونده آنان را ورق خواهند زد و در مورد بد و خوبِ عملکرد ایشان قضاوت خواهند کرد. امید آنکه قضاوت آنان مثبت گردد.

Â