حاج اميد، خیر خمینی شهری
هم آدم پولدار توی دنیا زیاد است هم آدم های خیّر. هم معتاد ترک کرده و پاک زیاد داریم و هم آدم های خیر خواهی که به معتادان کمک می کنند تا ترک نمایند، هم خیّر مدرسه ساز اما وقتی همه این خوبی ها در یک نفر جمع بشود جالب و ستودنی است. حاج غلامرضا محب محمدی همشهری با اراده و دست به خیر ما را از آن جهت حاج امید می خوانند که همه این خوبی ها را با هم دارد و مایه امید و امیدواری خیلی ها شده است.
حاج غلامرضا محب محمدی متولد 1320 دارای تحصیلات ابتدایی
از همان ابتدا وضع مالی خوبی داشتید یا دستیابی به این ثروت، حاصل تلاش خودتان است؟
نه با کارگری شروع کردم؛ یک کارگر ساده بودم در معدن لاشتر. آسایش امروزم حاصل یک تلاش 30 ساله است. من با سابقه سی سال کار در معادن اصفهان و دیگر شهرستان ها بعد از تکیه بر الطاف حضرت حق از راهنمایی معدن کاران دیگر استفاده کردم تا امروز به مدیریت صنایع سنگ امیدفر رسیده ام.
چه شد که به دام مواد مخدر افتادید؟
یک ورشکستگی باعث شد به این ورطه بیفتم و متاسفانه هر روز بیشتر در آن فرو بروم. کارم به جایی رسید که روزانه 50 مثقال تریاک و شیره مصرف می کردم.
حال روحی تان چطور بود؟
اعتیاد امانم را بریده بود به طوری که شب ها فقط به مرگ فکر می کردم و از ترس اینکه مبادا در خواب بمیرم، شب ها توی کوچه ها سرگردان بودم. حتی وصیتم را هم نوشته بودم. 2 تا از نزديكانم هم معتاد شده بودند.
معتادی که به اینجا رسیده چطور ممکن است برگردد؟
یک شب در فشار شدید روحی بودم، وضو گرفتم و نماز شب خواندم و از خدا خواستم کمکم کند. فردا صبح وقتی رفتم باغ به رفیق هایم که دور منقل نشسته بودند گفتم می خواهم ترک کنم.
از چه روشی برای ترک استفاده کردید؟
به پزشکی مراجعه کردم، گفت مصرفت بالاست و ترک برایت خطرناک است ولی به اصرار خودم قبول کرد که برایم نسخه بنویسد. در طول درمان تمام سموم این 30 سال اعتیاد از بدنم خارج شد.
چطور می توانستید این همه درد و رنج را تحمل کنید؟
بعد از چند روز با تشکیلات NA آشنا شدم و با حضور در کلاسهای NA که آن زمان در کتابخانه الغدیر برگزار می شد، با معتادینی با سابقه ترک 5 الی 12 سال آشنا شدم. آن زمان به خودم نهیب زدم که چطور آن ها می توانند و من که مرد کوه بودم نتوانم ترک کنم؟! هر سال برای خودم جشن پاکی می گیرم.
کمک به معتادین برای ترک را از کی شروع کردید؟
از همان زمان که خودم داشتم ترک می کردم. در مراسمات جشن تولدم به همه می گویم که خدا به من کمک کرد و از اعتیاد نجاتم داد و با وقف بخشی از سرمایه ام سعی می کنم به معتادین و خانواده آن ها کمک کنم.
با آن ها که دوست دارند پاک بشوند اما فکر می کنند نمی توانند، چه حرفی دارید؟
عاقبت اعتیاد یا مرگ است یا نجات. وقتی کسی من را با عکس 60 سالگیام مقایسه می کند، اصلا باور نمی کند که من همان حاج امید باشم و رفقایم هم که از میزان مصرفم خبر داشتند باور نمی کردند بتوانم ترک کنم اما خداوند خواست و شد.
فکر می کنید خیّرین چقدر حاضرند در این راه به مردم کمک کنند؟
از آنها می خواهم که همت کنند و وارد معرکه شوند. باید همه دست به دست هم بدهیم تا این لکه ننگ از دامن شهرمان پاک شود اگر بیتوجهی کنیم دامنگیر خانواده های خودمان هم خواهد شد.
حرف آخر.
در آخر عمرم هیچ لذتی بالاتر از کمک به محرومین و معتادین برای ترک نمی بینم و با این کار احساس جوانی می کنم.
فعالیتهای اجرایی:
- مدیریت IMS صادرات سنگ
- کمک به بیماران معتاد گمنام
- همکاری با بنیاد بیماران خاص شهرستان خمینی شهر
- کمک به بنیاد ازدواج (جهت تهیه جهیزیه شهرستان خمینی شهر)
- کمک جهت احداث دانشگاه پیام نور خمینی شهر
- کمکهای مردمی ماهیانه به کمیته امداد امام خمینی (ره) واقع در خمینی شهر اصفهان
- کمک و همکاری به هلال احمر خمینی شهر جهت خانواده های بی سرپرست و تحت پوشش
- احداث کارخانه های سنگبری امیدفر 14 واقع در شهر صنعتی محمودآباد سال 1355
- احداث کارخانه سنگبری امیدفر6 واقع در خیابان سپافیل سال 1363
- احداث سنگبری آیینه امید واقع در منطقه محمودآباد فلکه صنعت سال1385
عضویت در مجامع علمی و صنعتی:
- عضویت در خانه صنعت و معدن استان اصفهان
- عضویت در خانه گلهای بهشت خمینی شهر
- عضویت در انجمن آزادسازی زندانیان خمینی شهر
افتخارات علمی و صنعتی:
- اخذ گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت استاندارد بر اساس استانداردهای ISO9001,2000 سال 1386
- دریافت لوح تقدیر و تندیس افتخار از طرف صنعت سنگ و معدن به وسیله مدیر کل اداره صنایع و معادن استان اصفهان (محسن پورسینا) سال 1386
- دریافت لوح تقدیر و تندیس افتخار سال 1387 جشنواره صنعتی و معدن و هنر اصفهان توسط کانون انجمنهای صنعتی مدیران ماشینساز استان