موسیقی، تعزیه را تحدید می کند؟!

ارسال در موسیقی

اولین همایش آسیب شناسی موسیقی با محوریت تعزیه و شبیه خوانی با مشارکت ناحیه مقاومت بسیج سپاه خمینی شهر، سازمان بسیج هنرمندان استان اصفهان، کانون بسیج هنرمندان خمینی شهر، نهاد کتابخانه های عمومی کشور و سازمان رفاهی تفریحی شهرداری خمینی شهر برگزار شد.


به گزارش خبرنگار فرصت، این نشست با حضور حاج حسین مومن زاده و استاد محمد تقی سعیدی و جمعی از ذاکرین و دوستداران اهلبیت عصر یکشنبه نهم خرداد ماه در سالن اجتماعات کتابخانه الغدیر برگزار شد.
در این نشست رئیس سازمان بسیج هنرمندان استاد اصفهان سرهنگ الهی دوست ضمن اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص موسیقی گفت: متاسفانه ما در استفاده از موسیقی در مراسمات مذهبی دچار افراط و تفریط شده ایم در صورتی که اگر شاخص ها را در نظر داشته باشیم دچار این مشکلات نخواهیم شد.

IMG 9742
دکتر حسین مومن زاده رئیس انجمن تعزیه بسیج هنرمندان استان نیز با اشاره به حسینی بودن شهر خمینی شهر، گفت: برای شناخت آسیب ها باید به گذشته خود برگردیم و حدود سی سال گذشته تعزیه را مرور کنیم، آنگاه خواهیم دید که آن چیزی که در گذشته داشته ایم خیلی با ارزش تر از آن چیزیست که امروز به عنوان تعزیه ارائه می شود و به نظر من تمام این مشکلات بر اثر آسان پنداری در این مورد است. وی در ادامه افزود: ما از یک سری هنرها و امکانات برای با شکوه تر جلوه دادن تعزیه استفاده کرده ایم اما تنها به ظاهر توجه داشته ایم و کم کم از اصل ماجرا دور افتاده ایم. وی همچنین ذاکرین و تعزیه خوانان را تشویق به معرفت و مطالعه پیرامون کرامات و شخصیت امام حسین (ع) کرد.


استاد محمد تقی سعیدی یکی از پیشکسوتان و پیر غلامان عرصه تعزیه و یکی از اساتید آواز ایران نیز در این مورد گفت: موسیقی اگر بر مسیر حق باشد با آن مشکلی نداریم . ما در حیطه کار مقدسی که انجام می دهیم باید ببینیم که نقش موسیقی در آن چیست. متاسفانه موسیقی در تعزیه امروز نقش مثبتی ندارد و تا حدودی نقش تخریبی پیدا کرده است و باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.

TAZEIE
این نشست که با استقبال زیادی مواجه شده بود با پرسش و پاسخ بین حاضرین و اساتید و برخی از نوازندگان عرصه تعزیه ادامه یافت و در پایان از فعالان این عرصه و بسیجیان هنرمند و سرکار خانم ستاره سردبیر دو هفته نامه فرصت و عضو شورای شهر به پاس خدمات بی شائبه ایشان در این امر تقدیر به عمل آمد.