برگزاری اختتامیه همایش استانی تعزیه بسیج در خمینی شهر

ارسال در سینما و تئاتر

همایش استانی تعزیه بسیج پس از پنج شب اجرای هنرمندان بسیجی شهرستانی در حسینیه گارسله با حضور مسوولین استان و شهرستان و چند تن از اعضای بنیاد علمی فرهنگی تعزیه و همایش های آیینی کشور 22آذر ماه به کار خود پایان داد.


به گزارش خبرنگار فرصت آنلاین، آیین اختتامیه این همایش به همت کانون بسیج هنرمندان خمینی شهر و با همکاری فرماندهی سپاه ناحیه، سازمان بسیج هنرمندان استان و سازمان رفاهی تفریحی شهرداری خمینی شهر در سالن بصیرت شهرداری برگزار شد. گفتنیست این همایش برای اولین بار در استان اصفهان و در راستای گرامیداشت هفته بسیج طی پنج شب در حسینیه تاریخی گارسله توسط چهره های استانی هنر تعزیه از شهرستان های برخوار، مبارکه، فلاورجان و خمینی شهر و اصفهان به اجرا درآمد.


سرهنگ مرادی در این همایش ضمن بیاناتی به ظرفیت ها و توانمندی های شهرستان خمینی شهر در همه زمینه ها اشاره نمود و گفت: توانمندی های خمینی شهر در زمینه ایثارگری زبانزد است. میزان شهدای آن برابر 8 استان می باشد همچنین حدود 2300 شهید، 3700 جانباز و 3000 رزمنده تقدیم انقلاب نموده است. وی در ادامه افزود: خوب از است که وقایع تاریخی با زبان هنر برای مردم گفته شود. زبان هنر زبان گویاییست و چند دقیقه تعزیه گاهی تاثیرش از چند ساعت سخنرانی بیشتر است.


وی در ادامه گفت: ما باید هوشیار باشیم که دشمن به مسائل تاریخی و مذهبی ما راه پیدا نکند و خرافات کم کم وارد این حوزه نشود. اتفاقات بزرگی چون برپایی اجلاسیه ملی شهدا و این همایش باعث می شود در برابر خرافات با توانمندی بایستیم. وی در مورد بسیج گفت: بسیج در هنر به صورت خاص حضور پیدا کرده است. بسیج یعنی همه مردم، هر کسی که تفکر عاشورایی دارد بسیجی است.


در بخش دیگر این همایش مهندس محمد باقر عضو بنیاد علمی فرهنگی تعزیه و همایش های آیینی کشور در مورد این بنیاد گفت: این بنیاد در سال 89 با هدف حفظ و اشاعه و توسعه هنر تعزیه شکل گرفت و دامنه فعالیت های بنیاد رسیدگی به امور و فعالیت های گروه های تعزیه سرتاسر کشور است. این بنیاد با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در مورد هنر تعزیه کارهای زیربنایی و پژوهشی را توسعه داد. وی در ادامه افزود: متاسفانه خرافات در تعزیه به شکل های مختلفی وارد شده است. بنده با نوآوری در تعزیه مخالف نیستم اما باید اصالت تعزیه حفظ شود یعنی آن چیزی که سینه به سینه به ما رسیده حفظ شود.


عضو بنیاد علمی فرهنگی تعزیه ضمن بیاناتی از مرحوم استاد عزیزاله سروانی به عنوان الگویی شایسته برای تعزیه خوان ها یاد کرد و خطاب به تعزیه خوان ها گفت: توقع من از شما این است که به عنوان یک هنرمند واقعی در پی پژوهش و آموختن علم تعزیه باشید. تعزیه نمایش زنده است و اگر در این نمایش زنده پردازش های غلط و خرافی داشته باشیم برای نسل های آینده چیزی برای عرضه نخواهیم داشت.


در پایان این همایش از خانواده های شهدای شبیه خوان استان با اهدای لوح یادبود تقدیر و تجلیل به عمل آمد.