بسیاری از پزشکان شهرستان از تفکیک زباله های عفونی سر باز می زنند

ارسال در بهداشت

نشست کارگروه مدیریت پسماند شهری با حضور نمایندگانی از شبکه بهداشت و درمان و شهرداری های خمینی شهر، درچه، کوشک و اصغرآباد در فرمانداری تشکیل شد. به گزارش خبرنگار فرصت آنلاین، ابراهیم زاده رییس اداره محیط زیست به عنوان مسوول برگزاری این نشست به ارائه تعاریفی از انواع زباله پرداخت و بر پوشش مناسب کارگران جمع آوری زباله های عفونی تاکید کرد.


در ادامه جلسه مسوول واحد بهداشت محیط شهرستان با بیان اینکه بی خطرسازی زباله های عفونی شهرستان توسط پیمانکار در بیمارستان شهید اشرفی انجام می شود، گفت: از میان 270 مطب، درمانگاه، دندانپزشکی و آزمایشگاه تنها 70 مورد با پیمانکار جمع آوری، بی خطرسازی و دفن زباله های عفونی همکاری دارند و حدود 200 پزشک و مسوول درمانگاه و آزمایشگاه یا به طور کلی تولید زباله عفونی در مرکز درمانی شان را انکار می کنند و یا زباله ها را به طور کامل تفکیک نکرده و بخشی از زباله های عفونی را همراه با زباله های عادی در کیسه های مشکی رنگ می ریزند.


زنگ خطری برای ساکنان خیابان بوعلی
مهندس محمدی با ابراز تاسف از اینکه پزشکان ما که باید در امر رعایت بهداشت در جامعه پیشگام باشند، از تفکیک زباله های عفونی و عادی تنها به خاطر پرداخت ماهانه 20 هزار تومان سر باز می زنند، گفت: این یک زنگ خطر برای شهر است چراکه وجود زباله های عفونی در کیسه های سیاه موجب اغفال ماموران جمع آوری زباله های عادی می شود. گذشته ازآن قرار دادن زباله های عفونی در معابر به دلیل درهم تنیدگی مراکز درمانی با مراکز مسکونی در خیابان بوعلی برای مردم بسیار خطرزاست.


وی در همین رابطه افزود: هر مطب برای انتقال زباله های عفونی اش به بیمارستان شهید اشرفی برای بی خطرسازی و سپس انتقال به مرکزسجزی برای دفن کردن باید ماهانه 15 هزار تومان به پیمانکار بپردازد، هر مطب دندانپزشکی 25 هزار تومان، هر آزمایشگاه از 60 تا 100 هزار تومان و هر کلینیک دندانپزشکی موظف به پرداخت 100 هزار تومان است. مسوول واحد بهداشت محیط شهرستان افزود: این مراکز همچنین به ازای هر کیلو زباله عفونی نیز باید مبلغی بپردازند.


محمدی در ادامه به معاون خدمات شهری شهرداری پیشنهاد کرد که با توجه به اینکه انتقال و دفن زباله های عفونی در مرکز شاهین شهر برای خمینی شهر هزینه کمتری نسبت به مرکز سجزی خواهد داشت، رایزنی های لازم توسط شهرداری انجام گیرد و از این پس زباله های عفونی به این مکان منتقل شود.


مهندس صفار معاون خدمات شهری شهرداری در اینباره گفت: اگر این امکان برای ما وجود داشته باشد رایزنی های لازم را انجام خواهیم داد.
صفار همچنین در پاسخ پیشنهاد دکتر بنی هاشمی رییس نظام پزشکی شهرستان که می گفت شهرداری باید محوریت جمع آوری زباله های عفونی را به دست بگیرد و علت عدم استقبال پزشکان از طرح تفکیک زباله های عفونی این است که این طرح مدیریت منسجمی ندارد، نیز گفت: طبق قانون، شهرداری مسوول جمع آوری زباله های عادی است و این تولید کننده زباله عفونی است که موظف است زباله اش را تبدیل به زباله عادی نماید. وی دراینباره افزود: از آنجا که شهرداری برای جمع آوری زباله های عادی با پیمانکار قرارداد می بندد برای زباله های عفونی نیز پیمانکار لازم است و این قطعا هزینه ها را بالاتر خواهد برد.


پزشکان زیر بار نمی روند
یکی دیگر از مسوولان شبکه بهداشت و درمان که در جلسه حضور داشت نیز با ابراز تاسف از عدم همکاری بسیاری از پزشکان برای تفکیک زباله های عفونی گفت: این موضوع از همان زمان آغاز اجزای طرح با مقاومت روبرو بود و ما در بازدیدهایی که به طور مرتب از مراکز درمانی داریم با این مشکل مواجه هستیم. خانم دکتر طاهری افزود: ما علاوه بر اخطارهایی که به پزشکان و مراکز درمانی متخلف می دهیم از عدم تمدید پروانه مطب که هر 4 سال یکبار انجام می شود نیز به عنوان یک اهرم فشاراستفاده می کنیم اما متاسفانه هنگام درخواست تمدید پروانه با پیمانکار قرارداد منعقد می کنند اما فقط تا زمانی به آن پایبند هستند که پروانه صادر نشده باشد و به محض صدور پروانه از ادامه همکاری سر باز می زنند.
وی از مسوولان حاضر در جلسه خواست تا تصمیمی اتخاذ کنند که پزشکان وادار به همکاری شوند.

مسوول واحد بازیافت شهرداری دراینباره گفت: سه سال است که این کارگروه جلسه ای برگزار نکرده است. در آخرین جلسه پیشنهاد کردیم که برای جلب همکاری پزشکان در نقاطی مثل خیابان بوعلی بنرهایی نصب کنیم اما نظام پزشکی مخالفت کرد. در همان جلسه پیشنهاد دیگری مطرح کردیم مبنی بر اینکه برای پزشکان کارگاه های آموزشی با همین موضوع برگزار کنیم که باز هم با مخالفت روبرو شد و حالا کار به جایی رسیده که پیمانکار می گوید آنهایی هم که تا الان همکاری می کردند دارند انگیزه شان را از دست می دهند.
در ادامه بخشدار خمینی شهر که در جلسه حضور داشت گفت: کارگروه باید پزشکان و مسوولان مراکز درمانی که در این زمینه همکاری نمی کنند را در جلسه ای گرد آورده و تذکرات لازم را به آنها بدهد. ترابی افزود: اخطارهای کتبی که به این پزشکان ارائه می شود باید چندگانه باشد یعنی هر کدام از نهادهای شبکه بهداشت، محیط زیست و شهرداری به طور جداگانه برای این افراد اخطاریه بفرستند.


در پایان مقرر شد این کارگروه در بهمن ماه جلسه دیگری تشکیل بدهد و اعضا گزارش عملکرد خود در طول این دو ماه را ارائه بدهند.