دكتر اسماعيلي: حقيقي و صرامي در کار کردن برای مردم خمینی شهر مسابقه بگذارند
حضور هفته گذشته معاون سیاسی امنیتی استاندار در خانه سرتیپ فرصتی را فراهم کرد تا در زمینه مهمترین موضوعات روز خمینی شهر با وی به گفتگو بنشینیم. این سومین گفتگوی ما با مرد شماره دو استانداری است. فرمانداری ویژه، نحوه توزیع بودجه های فرهنگی، برکناری فرماندار و... از محورهای این گفتگوی 40 دقیقه ای است. با توجه به اهمیت موضوع فرمانداری ویژه، پاسخهای دکتر اسماعیلی به این زمینه را در گزارشی جداگانه خواهید خواند.
در بودجه های فرهنگی سال 90 در بخش ورزش نزدیک به 90 میلیون تومان در قالب 12 طرح برای خمینی شهر پیش بینی شد. متاسفانه این بودجه از طرف اداره کل ورزش و جوانان بایکوت شد و هیچکدام از این طرحها اجرایی نشد. ظاهرا اعلام کردند با هماهنگی شما این بودجه ها بایکوت شده است و قرار است این بودجه در قالب بودجه عمرانی پرداخت شود. در این زمینه بفرمایید.
قانون مصوب مجلس سهم دستگاهها را مشخص کرده، سهم ورزش هم ده درصد بود و این مقدار تخصیص داده شده است. کتاب آن هم چاپ شده. به خمینی شهر قرارشد 7 درصد پرداخت شود. ارقام کاملا روشن است.
اصلا صحت ندارد که من با تغییر ردیف این بودجه موافقت کرده باشم. من چنین مجوزی نداده ام. اگر هم چنین اتفاقی افتاده باشد تخلف است. به آقای قطبی هم می گویم پیگیری کند و ما پول را قطعا بر می گردانیم. آنها حق نداشتند چنین کاری را انجام بدهند.
طرحهای فرهنگی لغو شد
طرح های فرهنگی امسال مانند دو سال گذشته اجرایی می شود یا نه؟
نه، در این دو سال دولت خیلی اذیت شد، سال اول بودجه را دادند برخی گفتند اینها بودجه را در کارهای سیاسی هزینه کردند. سال دوم به دستگاههای دولتی دادند باز حرف و حدیث پیش آمد. امسال بودجه را در قالب بودجه های خود دستگاهها بردند و از اختیارات کارگروه فرهنگی خارج شده است.
{sutitr1}
شما موافق این روش جدید هستید؟
ما به این روش انتقاد داریم چرا که کارکرد اصلی خودش را از دست داد. این بودجه ها تحولات جدی در سیستمهای فرهنگی ایجاد کرد؛ مثلا ما در این دو سال بیش از دو میلیارد تومان برای احداث موزه دفاع مقدس پرداختیم و این موزه راه افتاد. وقتی این بودجه داخل پستوهای دستگاهها می رود دیگر نمی شود این پولها را پیدا کرد، باید ذره بین گذاشت و این پولها را پیدا کرد.
در همین خمینی شهر برای ایام عزاداری 20 میلیون تومان به آقای صالحی فرماندار دادیم، 50 میلیون هم برای طرح جامع دادیم. یک آسیب شناسی خوبی دانشگاه اصفهان در مورد قمه زنی انجام دادند، نزدیک 20 میلیون تومان هزینه این پروژه کردیم. الان طرحش پیش من هست و انشاءا... به زودی رونمایی خواهیم کرد. این یک کار فرهنگی عمیق است. نه اینکه دست روی دست بگذاریم و وقتی به ایام محرم رسید تازه یادمان بیفتد بریم آدریان فلان کار را بکنیم یا نکنیم. حتما در جلسه رونمایی از خمینی شهر هم دعوت خواهیم کرد و جلسه نقد هم خواهیم گذاشت.
از طرفی ما در زمینه های مختلف کار می کنیم و به جوانب کار آگاه هستیم مثلا من رئیس 13 کمیسیون تامینی استان هستم. برخی از نهادهای امنیتی صبح تا شب در اتاق من هستند. دوشنبه ها این جلسات است. یکشنبه ها هم جلسات فرهنگی است. چهارشنبه ها و پنجشنبه ها هم رسیدگی به شهرستانهاست. مردم به ما دسترسی دارند. ما با دیدن مسائل تصمیم گیری می کنیم نه پشت دربهای بسته.
تغییر فرماندار جزو اختیارات حوزه اجراست نه نماینده
مصاحبه نماینده منتخب خمینی شهر با فرصت را خواندید. یکی از مباحثی که محسن صرامی در این مصاحبه روی آن تاکید داشت بحث تغییر فرماندار است. در زمان انتخابات هم یکی از اصلی ترین وعده هایی که او به مردم داد تغییر فرماندار بود. اقبال مردم به وي هم به نوعی نشان می دهد که حداقل بخشي از مردم هم بطور كلي موافق يك سري تغییرات هستند. با توجه به اینکه تغییر فرمانداران به گونه ای بر عهده شماست بفرمایید آیا آقای حقیقی تغییر خواهد کرد یا خیر؟
اینجا چند تا بحث وجود دارد و به خود آقای صرامی هم گفته ام. ما آقای صرامی را نیروی حزب الهی و پرانگیزه می بینیم که انشاءا... می تواند برای مسائل کلان استان هم پیگیر باشد. یکی از ویژگیهای کاری نماینده این است که پیگیر و سمج باشد. آقای صرامی این ویژگی خوب را دارد. من هم به ایشان علاقه دارم. آقای ابطحی نماینده قبلی هم نماینده خیلی خوبی بود او هم حزب الهی بود. ممکن است بین این دو اختلاف نظری باشد ولی بحث شخصی هست و به ما ارتباطی ندارد. شما هم دیدید که در انتخابات هم حوزه سیاسی استانداری کاملا بی طرفانه عمل کرد.
آقای حقیقی هم جزو باسابقه ترین نیروهای شناخته شده جریان اصولگرایی استان است. این خیلی امتیاز مهمی است و ایشان به نحوی مورد تایید همه محافل حزب الهی شهر و استان است.
در بحث فرماندار بگویم که تغییر فرماندار از اختیارات حوزه اجراست. به این معنا که فرماندار نماینده عالی دولت است. کار مجلس هم مشخص است او وظیفه قانون گذاریی و نظارت را بر عهده دارد. ما به تعامل با نماینده ها خیلی اهمیت می دهیم ولی من نمی پسندم موردی که از وظایف تخصصی یک مجموعه است درباره اش به این صراحت توسط مجموعه ای دیگر اظهارنظر شود. این حرفها اصلا حرفهای روزنامه ای نیست. مثل این است که من بگویم مجلس حتما باید فلان قانون را تصویب کند. تفکیک قوا معنایش این است.
من به روزنامه کشاندن این موضوعات را مخل می دانم. برای آقای صرامی هم خوب نیست کارش را با ایجاد تزاحم شروع کند. به خودشان هم گفتم. به ایشان گفتم این صحبتها را رسانه ای نکنید. بالاخره فرماندار می خواهد کار کند. الان دو شماره است که تیتر اصلی هفته نامه شما درباره فرماندار است. به هرحال حقیقی فرماندار است و باید در این شهر کار کند.
شما ببینید یکی از انتقاداتی که به ما وارد کنند این است که چرا اینقدر در خمینی شهر فرماندار عوض کردید. ما به این نتیجه رسیدیم که خمینی شهر نیاز به یک فرماندار مقتدر دارد، برای همین صالحی را جایگزین شریفیان پور کردیم. بعد از مدتی صالحی از طرف دستگاهی که ماموریت داشت فراخوانده شد. ما افتادیم در این فضا که فرماندار را عوض کنیم وگرنه خوب نیست که یکساله فرماندار عوض شود. ما آقای حقیقی را انتخاب کردیم و آن موقع هم انتخاب ایشان با جمیع نظرات بود.
با نماینده وقت رایزنی شد؟
بله، بینی و بین الله اول آقای حقیقی را انتخاب کردیم و بعد به آقای ابطحی اطلاع دادیم. آقای حقیقی گزینه آقای ابطحی نبود حتی آقای ابطحی یک گزینه دیگری در ذهنش بود. به هر حال آقای ابطحی پذیرفت و همراهی کرد. کما اینکه ابطحی دوست نداشت شریفیان پور هم تغییر کند، با ما هم در این زمینه خیلی کش و قوس پیدا کرد. به هر حال آقای ابطحی خیلی علاقه داشت که آقای شریفیان پور باقی بماند.
{sutitr2}
ما یکی را نگذاشتیم که گماشته آقای ابطحی باشد و چون نماینده عوض شد حالا یکی دیگر را آقای صرامی بگذارد. ما این معامله را هیچ جایی نداشتیم. اگر این کار را انجام داده بودیم آقای صرامی این انتظار را می توانست از ما داشته باشد که همانطور که فرماندار را با محور نماینده قبلی جابجا کردید امروز هم چون رویه تان اینطور بوده این حق من هم هست. ایشان یک جا را پیدا کند که ما اینطور فرماندار نصب کرده باشیم. اگر یک مورد پیدا کرد ما حرف ایشان را عمل می کنیم.
به هر حال تعامل بین نماینده و فرماندار به عنوان دو قطب اصلی هر شهری بسیار مهم است. با این وضعیت به نظر می رسد تعامل بسیار دشوار شده است. اگر هم تعامل نباشد در نهایت دودش به چشم مردم خواهد رفت.
من از یک منظر دیگر پاسخ می دهم. آقای حقیقی که جایی علیه نماینده موضع گیری نکرده است. فرماندار، فرماندار است. من به آقای صرامی هم گفتم جلسه بگذارید و فضا را با فرماندار جمع کنید. اگر من به جمع بندی برسم که حقیقی ضعیف است شرعا موظف هستم او را عوض کنم. ربطی به آقای صرامی ندارد. اینطور نیست که بگوییم حرف مردم یکی است. آقای صرامی به من گفت حقیقی نمی تواند پابه پای من بدود. من جواب دادم شما شروع کن بدو، ببینیم ایشان می تواند پابه پای شما بدود یانه، بعد بیا بگو فرماندار را عوض کنید.
شاخص تان برای تشخیص فرمانداران ضعیف چیست؟
حقیقی پنج سال سابقه فرمانداری دارد، ارزیابی فرماندار یک فرمی دارد که حدود 35-30 شاخص دارد. ما فرمانداران را فصلی ارزیابی می کنیم که نمره اش چند است. بازرسی های مختلفی داریم. البته من نمی گویم آقای حقیقی ضعف ندارد حتما ایشان نقاط ضعفی دارد، همه ما ضعف داریم.آقای صرامی هنوز کارش را در سمت نمایندگی شروع نکرده. کارش را شروع کند و مثلا به ما بگوید مسکن مهر ما مشکل دارد و فرماندار پیگیری نکرده است. یا مثلا بگوید مدارس منظریه ما فلان مشکل را دارد و حقیقی پیگیر نیست. من هم وظیفه دارم پیگیری کنم.
آقای صرامی به من گفت حقیقی نمی تواند پابه پای من بدود. من جواب دادم شما شروع کن بدو، ببینیم ایشان می تواند پابه پای شما بدود یانه، بعد بیا بگو فرماندار را عوض کنید.
آقای صرامی هنوز کارش را در سمت نمایندگی شروع نکرده. کارش را شروع کند و مثلا به ما بگوید مسکن مهر ما مشکل دارد و فرماندار پیگیری نکرده است. یا مثلا بگوید مدارس منظریه ما فلان مشکل را دارد و حقیقی پیگیر نیست. من هم وظیفه دارم پیگیری کنم.
پس اصراری روی آقای حقیقی ندارید؟
فردا تیتر نکنید که ما اصراری روی حقیقی نداریم. ما روند کار را می گوییم. فرماندار از نظر قانونی ملزم نیست که به نماینده گزارش کار ارائه بدهد. من شنیدم نماینده منتخب جایی گفتند که حقیقی پیرامون مشکلات مسکن مهر جلسه ای نگذاشته است. من فورا دستور رسیدگی دادم اگر جلسه ای نگذاشته بهش می گویم چرا جلسه نگذاشتید؟ ما نیامده ایم مچ گیری کنیم من وظیفه ام این است تا جایی که می توانم حقیقی را هل بدهم برای خدمت به مردم و برای کار کردن.
شما مي گوئيد فرماندار را هل بدهم. يعني کار به جایی می رسد که فرماندار نیاز به هل دادن داشته باشد؟ مگر نباید خودش بدود؟
وظیفه ما این است که اگر کسی بیست تا نقطه قوت دارد و پنج تا ضعف، برای این پنج تا ضعف که نباید طرف را شهید کنیم، این نقاط ضعف را باید برطرف کنیم. الان آقای صرامی یک برآوردی از کار دارد و مثلا می گوید یکی از مشکلات خمینی شهر این است که فرماندار بومی نیست. من می گویم شما در کل کشور بررسی کنید، حداکثر 20 درصد فرمانداران بومی هستند. در اصفهان که 23 فرماندار داریم 3-2 نفرشان بومی هستند. غیربومی انتخاب می کنیم که تحت تاثیر فضاهای عادی آن شهر نباشد و بتواند کار کند. حالا فرماندار بومی مشکل را حل می کند؟ من فکر می کنم آقای صرامی باید کار را شروع کند، اصلا ممکن است زودتر از این ما یک پست بالاتری به حقیقی بدهیم و برود یک جای دیگر. این نوع حرف زدن برای خود نماینده ایجاد تزاحم می کند، آمدیم و ما به جمع بندی نرسیدیم برای یکسال آینده حقیقی را تغییر بدهیم. ایشان باید چکار کند؟ باید بگوید چون فرماندار عوض نشد مشکلات خمینی شهر حل نشد؟! این که پذیرفته نیست. آدم باید قولی بدهد که در حد اختیاراتش باشد.
پس نظر شما این است که اگر آقای حقیقی نتوانست پا به پای نماینده حرکت کند تغییر می كند؟
بله، ما در جامعه دینی همه مسئول هستیم. حتی اگر شهروندی همین الان اشکالات فرماندار را بگوید حتی اشکالات خود من را بگوید من وظیفه دارم پیگیری کنم. ما که لجاجت نداریم. آقای فرماندار و نماینده بیایند در کار کردن برای مردم مسابقه بگذارند. این یک مسابقه خیر است. اگر نتیجه دویدن این دو متوازن نبود آن وقت باید متوازن کرد ولی مسابقه سوت نزده را نمی شود قضاوت کرد.