مدیر سیار باشید و شخصاً وارد میدان نظارت و عمل شوید
دومین جلسه شورای اداری شهرستان در سال جدید، شنبه 23 اردیبهشت ماه در سالن فرمانداری برگزار شد. جلسه ای نسبتا جنجالی که بزرگترین ویژگی آن خداحافظی سیدجواد ابطحی از منصب نمايندگي بود. در ادامه بخش هايي از اين جلسه را درج مي كنيم.
سیدجواد ابطحی: از مردم سپاسگذارم که این تکلیف را از روی دوش من برداشتند
نماینده سخنان خود را اینطور آغاز کرد: امروز آخرین جلسه شورای اداری است که به عنوان نماینده در خدمت شما هستم. از مردم خمینی شهر سپاسگذارم که تکلیف نمایندگی را از روی دوش من برداشتند. من نمی توانستم بگویم کاندیدا نمی شوم. ساقط شدن این تکلیف بزرگترین نعمت الهی است. شکر این نعمت را باید شبانه روز بجا آورد. البته تکالیف دیگری هم هست و صحنه های مختلفی وجود دارد. وی به بیان گزارشی از اقدامات خود پرداخت: در این 4 سال تکلیف و مسئولیت سنگین نمایندگی سعی کردم وظایفم را به خوبی انجام دهم، باکی هم نداشتم که بگویند فلانی وکیل الدوله است. چرا که اگر در جایی وظیفه بود از دولت حمایت کنم و اگر جایی حق مردم مطرح بود از مردم دفاع کردم.
ابطحی در ادامه به تشریح نطق جنجالی خود پیرامون لایحه بودجه پرداخت، نطقی که در آن به لایحه بودجه بویژه پرداخت صدها میلیون تومان تسهیلات به نمایندگان دور بعد مجلس اعتراض کرد اعتراضی که البته با جواب سیدجواد زمانی نماینده کنگار همراه شد، نماینده کنگار گفت: چرا خود شما 4 سال پیش این تسهیلات را با کمال میل گرفتید و هیچ اعتراضی نکردید؟ ابطحی در این زمینه گفت: در مجلس یکی از نماینده ها گفت ابطحی دولتي ترین نماینده است. من هم جوابش را دادم و گفتم مخالفت من با بودجه محدود به امسال نیست چون مخالفت حقوقی است و کلیات بودجه باید براساس قانون باشد که به آن عمل نمی شود. نباید مجلس کلیات لایحه را زیر و رو کند. من گفتم هرچه هم از دولت حمایت کرده باشم کمتر از مقام معظم رهبری از دولت حمایت کرده ام. سیدجواد ابطحی افزود: سعی کردم تعاملم با ادارات به صورت حداکثری باشد، برای من هم فرق نمی کرد طرف بومی است یا نه، رفیق من هست یا نه. من وعده دادم اگر بفهمم کارمندی یا رئیسی به ارباب رجوع توهین کند با او برخورد می کنم و دیدید ایستادم و با دوستان خودمان هم در این زمینه مکافات داشتیم، از من رنجیده شدند ولی من ایستادم. چون من باید روز قیامت جواب خدا را بدهم. آنها هر چه می خواهند بگویند. تهمت بزنند افترا بزنند. با خدا معامله بکنید.
وی به وجود چندین طرح نیمه تمام در شهرستان از جمله خط متروی اصفهان-خمینی شهر اشاره کرد و گفت: قرار بود مسیر این خط را تغییر دهند که ما متوجه شدیم و برخورد کردیم. امیدواریم در سالهای آینده این خط تا میدان شهدای خمینی شهر کشیده شود.
نماینده به وضعیت جانبازان هم اشاره ای کرد و گفت: ما رفتم عیادت یک جانباز ده درصدی که با موتور تصادف کرده و زمینگیر شده بود. خانه او نزدیک حسینیه باولگان است. او در یک راهرو و یک اتاق 12 متری و با شرایط بدی زندگی می کند.
پنجمین نماینده خمینی شهر در پایان بابت قصور و تقصیرات از همه حلالیت طلبید.
امام جمعه: دلسرد کردن مردم توسط مدیران خیانت است
در ادامه امام جمعه خطاب به روسای ادارات گفت: پشتوانه این نظام مردم هستند، خدمت به مردم یک تکلیف و دلسرد کردن مردم یک خیانت است. مردم را ناراحت نکنید. جلوی تخلفات و جلوی بدرفتاری ها را بگیرید. بر کارمندان خودتان نظارت کنید. مدیر سیار باشید، وارد میدان شوید و خودتان بر پروژه ها و ... نظارت کنید. گناه دارد دل این مردم را بشکنید، گناه دارد برای رفع گرفتاری مردم قدم برندارید. حجت الاسلام رحیمی با بیان اینکه من در کار اجرایی شما دخالت نمی کنم افزود: قطعا افرادی به دفتر امام جمعه مراجعه می کنند و ما هم ناچار هستیم برای حل مشکل آن فرد نامه بنویسیم به فلان اداره. معنای این نامه توصیه و کار خلاف قانون نیست، معنایش این است که بر اساس راه کار قانونی مشکل را حل کنید، به احترام این نامه هم که شده با آن مراجعه کننده خوب برخورد کنید. امام جمعه با اشاره به میلاد حضرت زهرا(س) تاکید کرد: حضرت زهرا(س) شهید راه ولایت است و به امت راه مستقیم را نشان می دهد، باید برای ولایت جان داد.
مدیرکل بنیاد شهید: خمینی شهر از نظر ساماندهی گلزار شهدا جزو 5 شهرستان پایین جدول است
مدیرکل بنیاد شهید سخنران مدعو جلسه شورای اداری بود. وی تعداد جانبازان استان اصفهان را اینگونه برشمرد: 48 هزار و 200 جانباز در استان اصفهان داریم که بیش از هزار نفر آنها جانبازان 70 درصدی هستند. امروز در استان بیش از دو هزار مفقودالجسد داریم. رجایی با بیان اینکه 45 هزار والدین شهدا در استان داشتیم که 23 هزار نفر آنها در قید حیات هستند افزود: خمینی شهر به لحاظ پیشرفت فیزیکی ساماندهی گلزار شهدا جزو 5 شهرستان پایین جدول است که شایسته است به زودی اجرایی شود.
وی خطاب به فرماندار بزرگترین مشکلات جامعه ایثارگری شهرستان را اینگونه اعلام کرد: مسکن جامعه ایثارگری بعد از 30 سال هنوز دچار مشکل است به طوریکه 8 هزار خانواده ایثارگر ما در استان هنوز بدون مسکن هستند. امروز 330نفر از فرزندان شهدا و ایثارگران خمینی شهر بیکار هستند. روسای ادارات در این زمینه همت کنند. وی در پایان از روسای ادارات خواست عکس شهدای کارمندشان را بالای درب اداره بزنید تا یاد آنها زنده بماند.
فرماندار: چندین برابر تعهدمان، اشتغال زایی کردیم
فرماندار سخنران بعدی جلسه شورای اداری بود. وي گفت: ما از قبل از انقلاب با شاه درگیر بودیم و بعد در تهران در خدمت امام بودیم و در جاهای مختلف در کمیته و سپاه و جهاد بودیم. این نیست که یکباره فرماندار شده باشم فرمانداری آخرین کارهای من است و الان به چشم خدمت به آن نگاه می کنم. من خمینی شهر را از قبل از انقلاب تاکنون خیلی دوست داشتم.
فرماندار در ادامه به سفر هیات دولت اشاره کرد و افزود: سفر چهارم هیات دولت به استان اصفهان را در پیش داریم که بزودی انجام خواهد شد. تعداد زیادی از مصوبات سه سفر قبل انجام شده و بخشی از این مصوبات هنوز اجرایی نشده است. در این سفر در مورد مصوبات اجرانشده تصمیم گیری خواهد شد. البته می توان پیشنهاداتی جدیدی هم ارائه نمود. برای همین همه ادارات باید خودشان را برای این سفر آماده کنند.
وی به تعهدات اشتغال فرمانداری اشاره کرد و گفت: ما چندین برابر تعهدمان، اشتغال زایی کردیم و در این زمینه جایگاه اول را در استان اصفهان کسب کردیم. ما در این زمینه مرتب جلسه برگزار کردیم که به این موفقیت رسیدیم. ما وقتی می توانیم بگوییم ادارات کار می کنند یا نمی کنند که شاخص داشته باشیم. پایه و مبنا در ارزیابی هاست و امروز هم تشکر می کنم از روسای ادارات که مدیران شایسته و لایقی هستند. تعدادی از این مدیران را به خاطر اینکه قوی بودند ما به جاهای دیگر صادر کردیم.
احمد حقیقی افزود: ما نمایشگاه "از غدیر تا محرم" را در پیش داریم که بسیار کار جالبی است و می تواند بسیاری از این نامردیهایی که در مورد خمینی شهر می شود را جبران کند. از همه ادارات می خواهم برای این نمایشگاه همکاری کنند.
وی افزود: در سال 90 نیروی انتظامی شهرستان در کشور رتبه اول و پلیس راهور ما به علت کاهش 16 نفری تصادفات فوتی و جرحی رتبه اول استان را بدست آورد.
حقیقی به تلاش برای ارتقای فرمانداری خمینی شهر به فرمانداری ویژه اشاره کرد و گفت: ما موضوع فرمانداری ویژه را پیگیری کردیم و به واسطه میرتاج الدینی معاون رئیس جمهور و با همکاری نماینده درخواستمان را به وزارت کشور مطرح کردیم. نهایتا موضوع در اصفهان مطرح شد و مدیرکل سیاسی و انتخابات استان طی نامه ای به درخواست ما پاسخ داد.
وی به شرایط قید شده در این نامه اشاره کرد، شرایطی که گرچه به صورت رسمی از طرف وزارت کشور اعلام گردیده ولی به نظر می رسد از بین 32 شهرستانی که تاکنون فرمانداری ویژه دریافت نموده اند کمتر شهرستانی مشمول این شرایط باشد. حقیقی گفت: براساس جوابیه وزارت کشور، شهرستانی واجد شرایط فرمانداری ویژه است که 4 شرط از 5 شرط ذیل را دارا باشد؛ جمعیت شهرستان بیش از 250 هزار نفر و جمعیت مرکز شهرستان بیش از 125 هزار نفر، فاصله مرکز شهرستان از مرکز استان بیش از 125 کیلومتر،Â قدمت فرمانداری بیش از 50 سال. پنجمین شرط هم وسعت شهرستان است." فرماندار افزود: ما دو شرط از 5 شرط را دارا هستیم البته این موضوع را مجددا پیگیری می کنیم تا به نتیجه برسیم.
گلایه های رئیس شورای شهرستان
مهرابی عضو شورای شهر کوشک و رییس شورای شهرستان گفت: تشکر می کنم از فرماندار که بعد از یکسال ما را به جلسه شورای اداری دعوت کرد. در دوره اول شوراها، تا ریس شورای شهر صحبت نمی کرد فرماندار صحبت را شروع نمی کرد. اما در این دوره گاهی شورای شهر به جلسات شورای اداری دعوت نمی شود. وی افزود: شوراها نمایندگان مردم هستند و باید فضایی فراهم شد تا مشکلات مردم را مطرح کنند. ما شخص حقیقی نیستیم که وقتی به اداره ای مراجعه می کنیم به چشم یک مراجعه کننده حقیقی به ما نگاه می کنند. تماس ما با مردم خیلی بیشتر از نماینده هست. البته تشکر می کنم از روسای ادارات که هر گاه به جلساتمان دعوتشان کردیم پذیرفتند و در جلسات شرکت کردند.
امام جمعه درچه: اگر محبوبیت دولت و نظام وجود داشته باشد انقلاب بیمه است
حجت الاسلام موسوی سخنران دیگر مراسم بود، وی ضمن ارائه تحلیلی از ناآرامی ها در سوریه و منطقه خاورمیانه گفت: وظیفه ما مسئولان در این برهه تاریخی بسیار سنگین است چرا که اگر مردم از دست ما ناراضی باشند نظام تضعیف می شود و اگر مردم از کارایی دولت و نظام خرسند باشند انقلاب بیمه است و این محبوبیت دست روسای ادارات است.